Bun Bine | Stres și reziliență by Doctor Mihail
Accesul este permis doar persoanelor peste 18 ani.
Te simți mereu obosit, îți pierzi concentrarea și adormi greu? Vrei să știi cum să-ți oprești gândurile și să te conectezi mai bine cu emoțiile tale? Să înțelegi cum funcționează stresul și cum poți să-l ții sub control? Să găsești acel echilibru interior și să faci față cu succes provocărilor de zi cu zi?
Sunt Dr. Mihail Pautov și te invit la o nouă ediție a brunch-ului Bun Bine, să vorbim despre cum facem față stresului și de ce e importantă reziliență emoțională într-o lume plină de provocări și schimbare. Alături de invitații mei ți-am pregătit o ediție specială dedicată bunăstării și calmului interior.
EPISODUL 5: Stres și reziliență
Stresul e parte din viața noastră și, deși pare greu de crezut, ne ajută să să ne adaptăm și să facem față provocărilor zilnice. Dar atunci când trăim mult timp în niveluri ridicate de stres, el devine copleșitor și produce efecte fizice și psihice nedorite.
Cei care trăiesc zilnic cu stres cronic se confruntă cu dificultăți de concentrare și productivitate scăzută și simt adesea tristețe sau o îngrijorare constantă pentru viitor. De multe ori, se simt epuizați, au probleme cu somnul, izbucnesc în accese de furie și resimt o calitate a vieții mult diminuată.
La brunch-ul Bun Bine – Stres și reziliență, ne propunem să înțelegem stresul și să găsim cele mai eficiente metode pentru a-l gestiona mai bine. Vom vorbi despre legătura dintre stres și anxietate, despre efectele stresului și cum ne poate ajuta reglarea emoțională în situațiile dificile. Vom aborda tehnica mindfulness, ca metodă recunoscută stiințific în reducerea stresului cronic și vom învăța, de la specialiști, instrumente practice pentru accesarea resurselor interioare, astfel încât să ne îmbunătățim performanțele, relațiile și sănătatea.
PROGRAM | 12:00 - 18:00
12:00 - 12:45 | WELCOME
Ne înregistrăm, ne cunoaștem, bem o cafea împreună și ne energizăm cu o mică gustare.
12:50 - 14:20 | CONFERINȚA no. 1
Împreună cu prof. univ. dr. Andrei C. Miu, neurocercetător și conducătorul Laboratorului de Neuroștiințe Cognitive din cadrul Universității Babeș-Bolyai, vom vorbi despre stres și adaptabilitate din perspectiva biologică. Vom face o trecere în revistă a factorilor stresori și a emoțiilor declanșate de stres și vom puncta câteva strategii eficiente de reglare emoțională care să ne ajute să ne restabilim mai bine echilibrul interior.
14:30 - 15:20 THE BRUNCH
Un prânz gustos și reconfortant, creat împreună cu echipa Carte Blanche și consultantul în nutriție, Adrian Ungureanu. Un moment ideal pentru socializare, cunoaștere, schimb de idei și experiențe.
15:30 - 17:00 | CONFERINȚA no. 2
Alături de Valerie Cioloș-Villemin, coach și trainer recunoscut al programului de Reducere a Stresului prin Mindfulness (MBSR®), vom vorbi despre cum ne ajuta practica mindfulness să ne îmbunătățim abilitățile de răspuns la stres, vom afla care e diferența între mindfulness și meditație și vom primi câteva tehnici utile pentru gestionarea stresului, validate științific.
17:10 - 18:00 | TEA, HUGS & KISSES
Încheiem cel de-al doilea brunch Bun Bine, cu ceai, mulțumiri și gânduri de rămas-bun.
PARTENERI DE DIALOG ALĂTURI DE DR. MIHAIL
Andrei C. Miu este profesor la Departamentul de Psihologie, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai, unde conduce Laboratorul de Neuroștiințe Cognitive și predă cursuri de neuroștiințe cognitive și genetică comportamentală. Cercetările sale investighează emoțiile și reglarea emoțională la om, din perspectiva diferențelor interindividuale și a contribuției acestora la riscul de boli mintale. Studiile sale sunt interdisciplinare și au examinat aspecte care țin de interacțiunile gene-mediu în emoții, răspunsurile neurofiziologice implicate în emoții, rolul reglării emoționale în decizie, impactul stresului în copilărie asupra reglării emoționale și funcționării neuroendocrine, precum și emoțiile induse de artă.
Valérie Cioloș-Villemin este trainer recunoscut al programului de Reducere a Stresului prin Mindfulness (MBSR®), fiind autorizată de către University of Massachusetts Medical School,instituția unde a fost fondată această metodă recunoscută în toată lumea şi folosită cu succes în medicină, educație sau în mediul de business. A obținut și certificarea (nivelul cel mai înalt în aceasta formare) de la Brown University în 2022, după un amplu proces de supervizare și evaluare, recunoscând astfel calitatea, integritatea și profunzimea stilului ei de predare, aliniat cu ultimele cercetări științifice.
Ce vom învăța la ediția Stres și reziliență:
- ce este stresul și care e rolul lui
- cum ne dezvoltăm reziliența emoțională
- care e diferența dintre stresul acut și stresul cronic
- cine are predispoziție la stres
- cum putem să ne creștem concentrarea și claritatea mentală
- cum influențează stresul declanșarea bolilor
- cum putem restabili echilibrul după o perioada solicitantă
- care e diferența dintre meditație și mindfulness
- cum influențează stresul calitatea somnului
- cum putem să ne eliberăm de stresul acumulat în corp și în minte
- când începe burnout-ul
- cum integrăm practica Mindfulness în viața noastră
Hurry up! There are still tickets available for:
-
-
-
Ticketsfrom 2747 EURUniversitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”